De ce ai nevoie de un consultant de credit? Mai jos iti prezentam un caz real, al unui client care si-a cumparat al doilea apartament, fara sa plateasca nimic, datorita consultantului sau.

Nevoia clientului nostru era de a-si achizitiona un apartament nou, mai mare, si de a ramane cu bani pentru nunta. Solutia la care acesta s-a gandit a fost sa isi vanda apartamentul mostenit de la parinti, pentru a face rost de avans si de banii necesari pentru marele eveniment. In aceasta varianta clientul ar fi ramas cu o singura locuinta si cu o rata lunara.

Solutia gasita de consultant?

1. Credit ipotecar pentru achizitie locuinta cu avans 0%. Da, se poate cu garantie pe 2 imobile. In cazul nostru, pe apartamentul pe care clientul deja il avea si pe noul apartament ce urma a fi achizitionat.

2. Credit de nevoi personale, in valoare de 44.000 RON, pentru nunta + mobilarea noii proprietati.

Aparent este o solutie impovaratoare, in care clientul trebuie sa plateasa 2 credite, dar, consultantul nostru s-a gandit la toate. Analizand posibilitatile de inchiriere, in zona in care clientul are primul apartament, a observat ca preturile se situeaza in jurul valorii de 600 EUR/lunar. In urma negocierilor, clientul a inchiriat bunul cu 580 EUR. Ratele la cele doua credite, cel imobiliar ( echivalentul in lei a 70.000 EUR ) si cel de nevoi personale ( echivalentul in lei a 10.000 EUR ), sunt 2455 RON, echivalentul a 545 EUR. Astfel, clientul a rezolvat 3 probleme, achizitia locuintei, mobilarea ei si banii pentru nunta, fara sa plateasca nimic.

Mai mult decat atat, daca ne uitam la evolutia pietei imobiliare, anticipam ca in 3 ani, clientul va putea scoate de sub ipoteca primul apartament, in contextul cresterii preturilor.

Mai jos sunt detaliile creditelor obtinute, din punct de vedere costuri. Finantarile au fost acordate in RON, la costuri mai mici, comparativ cu cele in valuta, pe langa faptul ca astfel am eliminat riscul valutar.

Credit imobiliar pentru achizitie locuinta
Suma creditului: 315.000 RON
Valuta creditului: RON
Avans 0%
Perioada: 360 luni
Dobanda: 4,15%
DAE: 4,25%
Rata lunara: 1.535 RON

Credit nevoi personale
Suma creditului: 44.000 RON
Valuta creditului: RON
Perioada: 60 luni
Dobanda: 5,11%
DAE: 8%
Rata lunara: 920 RON

 

Cu alte cuvinte, noi nu vindem credite, noi oferim consultanta si adaugam valoare.

Daca te intereseaza sa achizitionezi o locuinta, APLICA AICI, pentru cele mai bune solutii de creditare.