Inca de anul trecut piata imobiliara a redevenit un sector extrem de activ din toate punctele de vedere. Factorii cei mai importanti care au dus la consolidarea trendului crescator, tin de restabilirea unui echilibru intre cerere si oferta, de apetitul investitorilor de a dezvolta noi ansambluri rezidentiale, in concordanta cu cerintele actuale ale pietei, de dorinta populatiei de a investi, fie pentru a satisface nevoia unui spatiu locativ propriu, fie cu scop investitional.

La toate acestea se adauga disponibilitatea bancilor de a finanta la costuri semnificativ reduse, fata de perioadele anterioare, o gama larga de clienti, atat din punct de vedere profil, cat si din punct de vedere al veniturilor acceptate.

Pe langa dobanzi la credite ipotecare in lei sub 5% si comisioane 0, bancile vin in intampinarea clientilor cu credite de achizitie unde avansul este 0%, conditionat de prezentarea unei garantii suplimentare sau de o valoare evaluata a bunului mai mare decat pretul de tranzactionare.

Mai jos aveti un exemplu de calcul pentru acest tip de credit imobiliar.

Valoare tranzactie: 250.000 RON
Valoare credit: 250.000 RON
Avans: 0%Credit imobiliar/ipotecar, avans 0%
Perioada de creditare: 35 ani
Dobanda: 4,41% ( marja fixa+ROBOR 3M )
DAE: 4,53%
Comisioane: 0
Structura de garantii poate fi:

  1. 2 imobile a caror valoare cumulata sa fie 300.000 RON
  2. imobilul achizitionat sa aiba o valoare evaluata de 300.000 RON

Cu alte cuvinte, pentru a achizitiona un imobil in valoare de 250.000 RON, o persoana trebuie sa dispuna de 5400 RON, cost total ce include taxele notariale si asigurarea bunului.

Pentru a vedea evolutia dobanzilor in ultimii 5 ani CLICK AICI

Pentru o oferta personalizata APLICA AICI